Titel
nyhedsbrev nr 2

Det sidste nye her fra øresund er , at sildene har bredt sig til den nordlige ende af sundet. Både store og små. Nogle dag har de bedste fanget sig en kurv fuld. (15-25 kg pr.mand.) Der mangler stadig at komme rigtig gang i torskefiskeriet. Dage med 15-20 torsk pr. båd er det da blevet til, og der er flere af turbådene der melder om at de kan se flere torskeformationer, på deres ekkolodder. Disse torsk svømmer rundt mellem sildene. Det er stadig en god ide, at fiske efter disse med hele små sild, eller hele sildefiletter på krogene. Torsk lever som bekendt af at spise sild. Prøv derfor at fiske efter torsk, med noget der ligner sild, eller smager af sild. det forøger chancerne. Prøv små pirke, der ligner sild, (75-200 gr.)  Store pirke uden forfang er en dårlig ide, medmindre man bare er ude, for at få en rygskade. Små dansende pirke der kommer slingrende ned gennem vandlagene, er en sjovere udfordring, for en torsk midt i vandet. (prøv at lytte efter hvad skipper melder i højtaleren, når der skal fiskes, og fisk så i forskellige vanddybder hele tiden). HUSK: Det er dig, der skal lede efter fisken og ikke fisken der skal lede efter dig. KNÆK OG BRÆK

  Her en så en lille opskrift på rullemops. (småkogte sildefiletter).

LAGE:   1/2 ltr. husholdningseddike. (brun ell. hvid), 100-150 gram sukker, løg i skiver, så det passer (2 hele), en god portion dild og det smages til med stødt peber.

      Eddike og sukker hældes i en gryde, røres sammen, (koldt) og smages til. (ikke for sur og ikke for sød) Bringes derefter til at koge, derefter skrues der ned for blusset, så lagen småsimrer. ( 80-85 grader) Løg, dild og peber tilsættes (røres i) og sildefiletterne lægges i lagen og småsimrer i 15-20 min. sluk for gryden og hæld indholdet i et fad eller skål og pynt med flere løg/dild og stil det til afkøling i nogle timer, med låg på. 

Der bruges ingen vand, da det nedsætter holdbarheden, og smagen. ( holdbarhed 10-14 dage i køleskab).

PS:  lad være med at snuse/lugte til lagen, når den koger, det er kradse sager. Friske og optøede frosne sild kan bruges. Både som sildefilet og rensede hele sild. Lagen kan også bruges til at hælde over de stegte sild.

Rullemops, er sammenrullede sildefiletter med en pind igennem, men er dog ej nødvendigt, spises med fedtemadder, groft salt, øl og brændevin. VELBEKOMMEN.

 

1.nyhedsbrev-

ØRESUND UGE 48 / alle 4 både


Bådnavn: 

Kollega rapport

Dato: 

Lør, 2009-11-28

Her en lille rapport fra øresund. efter meget blæsevejr og strøm i sundet, ser det nu ud som om at fiskeriet stabiliserer sig. Rigtig godt fiskeri de sidste dage med mange flotte store sild (ca. 100-200 pr.mand) og i størrelser op over 400 gram. Vi håber det fortsætter, så vi kan få lagt sild ned til julebordet.

Der er også ved at være tegn til at torskene følger med i sildene igen. De sidste dage er der fanget ca. 25-30 stk. pr. dag. Ikke store, men stegetorsk. En periode med stille vejr og moderate strømforhold, skulle der gerne blive flere torsk at fange. Prøv at fiske med hel sildefilet på krogene. EVT AGNKROGE. Her skal der ikke fiskes på bunden, men mellem sildene. Mange torsk svømmer rundt midt i vandet og leder efter en nem frokost. Mens du fisker sild, er det osse et godt trick at hive sildene langsomt op mod båden, det giver torsken en bedre chance for at få fat i de sild du har på krogen.

Nyhedsbrev

Her vil du fremover kunne læse dels hvad bådene har fanget i den forløbne uge, dels hvad skipperne forventer sig af den kommende tid og hvad du evt skal medbringe af grej og forventninger. Sluttelig kan du også læse hvad skipperne evt. kunne tænke sig at forslå som specielture i den kommende periode.

Som regel sendes et nyhedsbrev hver uge, medmindre der ikke er noget nyt at sige i en længere periode.

På vores hjemmeside www.fishing.dk kan du til- og afmelde dig, så du automatisk får denne side tilsendt på mail eller ej, som du ønsker det..

Husk at du kan altid ringe og hører nærmere på samme nr. som du booker på. Mob.20320724. Åben fra 08.00 til 20.00 dagligt.