Titel
god jul og godt nytår 2013/14

 

                                                         glædelig jul til jer alle og en lille opdatering.

           Fiskeriet er ligesom vejret, noget broget for tiden. Hanne Berit har nogle gode dage på det helt lave vand, ( 7-10 meter) nede mellem rungsted og vedbæk. Her kræves der kastestænger og kastegrej / kastefiskeri med småt grej. Det er jo en forudsætning at vejr, vind og strømforhold også er optimale. 5-10 torsk pr. mand på de gode dage er jo ikke så dårligt. Pirkefiskeri her duer ikke.

         Når vejret ellers arter sig, kan Helsingørbådene også være med. Fiskeri ved kobberværket i går eftermiddag gav gode store sild, men desværre ikke de mange torsk. Meget strøm, hæmmer fiskeriet, men vi håber at vejret vil give os mulighed, for nogle rigtig gode fiskedage, her mellem Jul og nytår. Der er rigtigt mange fisk at se på ekkolodderne rundt omkring.

        Vi prøver som udgangspunkt at fiske efter torskene her mellem Jul og Nytår. Skulle der snige sig nogle sild med i fangsten, gør det vel ikke noget.

                          ring og hør om ledige pladser , også i morgen med havstrygeren.

                    GOD JUL / KNÆK OG BRÆK / OG HUSK FISKETEGNET.

nyhedsbrev dec.14

 

                    Decemberfiskeri   Nu står julemåneden for døren, med skiftende vejr og udfordringer i fiskeriet. Påklædningen skal være optimal, hvis turen på havet skal blive en god oplevelse. Kolde tæer, hænder og hoved er en dårlig cocktail. Så husk fornuftig påklædning. Fiskeriet er stadig som de foregående måneder, sild blandet med torsk. Nogle dage, rigtig godt fiskeri af begge dele. Havstrygeren havde idag (lørdag formiddag) 19 fiskere med på en blæsende fisketur. Bedst fangende, havde 10 torsk i kurven, mellem 1 og 3 kilo. I alt blev der fanget 50 torsk og en god del sild i blandede størrelser. De seneste dage er der rapporter om flere og torsk mellem sildene. 

                  December  skulle gerne vise sig at blive en måned med både torsk og sild. De første torsk med rogn er blevet fanget, de seneste dage. Torskene er nemmest at få i tale, ved hjælp af fiskeri med silde/ makrel forfang plus en sildelignende pirk i størrelser op til 200 gr. Fiskes både under, i mellem og over sildene. Når du får sild på, bruger du silden som madding og hiver den kun langsomt op til båden. Torsken, hvis den er der, har nemmere ved at lokalisere og fange en sild. der sidder på et forfang, hvis du giver den tid til at finde byttet. Det kræver tålmodighed og fiskeri i skiftende vanddybder hele tiden. Hvis din sidemand fanger torsk, så spørg ham, hvor langt nede han fiskede. Torskene svømmer ikke alene og der kan sagtens være flere i samme dybde. Mange af torskene er fanget på forfangende og ikke på pirken.

               Der er stadig god plads alle dage også mellem jul og nytår. 

                      KNÆK OG BRÆK / HUSK FISKETEGNET OG VARMT TØJ.......

opdatering medio nov.14

 

Fangst Kommentare
 
Kollega rapport Fre, 2014-11-14

                       En mindre opdatering på Øresund i øjeblikket. Sild i alle størrelser de sidste dage. Nogle dage med indslag af Torsk mellem mindstemålet og 4 kilo. Enkelte sej op til 1,5 kilo. De to ture med Arresø efter fladfisk lør .d. 8 og Combituren d. 13 blev gennemført med et rimeligt godt resultat. Vi prøver at starte en ny tur, når interessen viser sig. Fladfiskene er der, så ring og hør nærmere. Havstrygeren havde torsdag-fredag tur med et tysk hold. Fiskeriet blev lagt nede omkring hven (øen i Øresund). Torsdag særdeles godt fiskeri af sild i alle størrelser, plus enkelte torsk. Fredag (i dag) startede med fiskeri af ca 30 torsk og 15 fine sejer på den første time. Derefter en lang sejltur til hven og med lidt søgen rundt omkring, igen et rimeligt godt fiskeri af sild i alle størrelser.. Fiskeriet skifter fra dag til dag. så intet er sikkert. Nogle dage er der torsk at fange i silden og andre ikke. Største chance er at fiske med små pirke og forfang mellem sildene.

                               KNÆK OG BRÆK / HUSK FISKETEGNET............                                                    

 

 

1.november 2014

 

 
Kommentare
Arresø Fre, 2014-10-31

             Der bliver arrangeret 2 fladfisketure/combitur med Arresø den 8/11- 2014 og den 13/11- 2014. Turene bliver gennemført med mindst 10 deltagere. 

          Turen den 8/11. fra 1200-1700 er målrettet fladfisk, d.v.s med orm og fladfiskeforfang. Prisen er 325,- kr. incl. en pakke børsteorm (20 stk.), hvis man ikke mener det er nok, kan man selv anskaffe sig flere. Bestil pladser på 20320724. 

        Turen den 13/11. fra 0800-1500 er combineret. Der fiskes både efter fladfisk. Og combineret silde/torsk og hvad der er fiskeri. Pris 325,- kr. incl.  pakke med 20 børsteorm. Også her gennemføres turen med minimum 10 deltagere. Ring og hør på 20320724..

      Fladfiskene er i god kondition for tiden, det vil sige tykke og gode. Størrelsen varierer. Sidste fladfisketur havde havstrygeren, 15-20 stk af slagsen, til de bedste op til lige over kiloet.

     Efter et par dages helt stille vejr fik vi sildene tilbage i fin stil. bedst fangende på havstrygeren idag, havde næsten 400 stk. i alle størrelser op til 340 gram......

                            KNÆK OG BRÆK/ HUSK FISKETEGNET + KASTESTANGEN TIL FLADFISKEN..

 

nyhedsbrev november 14

 


Kommentare
Kollega rapport Ons, 2014-10-29

                     Et flot efterår, med den vel nok mest stabile sildesæson i mange år. Til tider med mange torsk, sej og makrel. Gid det må fortsætte. Hvis vejret kan arte sig er det ikke umuligt. Der vil jo altid være dage, hvor det er vanskeligt at få fisken til at bide og størrelsen er heller ikke noget vi selv kan vælge. November kan byde på fortsat fiskeri af sild/ torsk her og der, plus dage med sej og enkelte makrel. November er også en måned hvor fladfiskene er i topform. På de rigtigt dårlige dage, hvor ingenting lykkes, kan vi måske ændre turen til at fiske fladfisk. Ring og hør nærmere om fladfisketure.

               De sidste dage har vi været på vandet og fisket sild / enkelte torsk / makrel og enkelte sej. Havstrygeren havde i går et lucky punch i form af 4 makrel på et og samme løft. Næsten 3 kilo makrel på samme forfang. (største 1100 gram). Desværre fik ingen andre makrel og fiskeriet var heller ikke noget at skrive om.en stolt fanger af 4 flotte makrel (et hug).....

                          KNÆK OG BRÆK / HUSK FISKETEGNET OG PRØV GERNE MED MADDING.

 

 

NYHEDSBREV MEDIO SEPT 14

 

 
Kommentare
Kollega rapport Man, 2014-09-22

          Der er godt gang i silde fiskeriet . Øresund bugner af dem. Nogle steder står de så tykt, at man dårligt kan få grejet til bunden. Hvorfor? kan man spørge. Hvorfor? skal grejet til bunden, når fisken (både torsken og makrellen, svømmer rundt i mellem silden). Der er ingen grund til bundfiskeri, med mindre man er på jagt efter et par fladfisk, med dertil indrettet ormefiskeri for øje. Hovedparten af de Torsk og Makrel, der fanges for tiden findes over og imellem silden. Fangst metode: er forfang til sild eller makrel plus en mindre pirk 50-200 gr. Der fiskes fra oven og nedefter, meter for meter. Med små stop undervejs, hvor der nykkes med krogene. Når silden bider på i en given dybde, hejses de så langsomt op igen. Her er det så, at muligheden er der for at både torsken og makrellen, ser sin chance for at få et nemt måltid. Silden, der sidder på dit forfang er noget nemmere at fange, end dem der svømmer frit rundt. Der skal lidt tålmodighed til for at få det til at lykkes. Hvis det så lykkes, gælder det jo så om at huske, hvor og hvordan det så lykkedes.

                                           KNÆK OG BRÆK / HUSK FISKETEGNET.... LIDT STEMNINGS BILLEDER FRA EN AF DE GODE DAGE.........

 

nyhedsbrev sept.2014

 


Kommentare
 
Kollega rapport Tor, 2014-08-28

                        Så er de her for alvor. Sildene. Også torsk, makrel og Hornfisk hører til menyen af fisk i september. Masser af sild har indtaget Øresund. I følge med dem også en hel del torsk og makrel. Hornfisken der jo har været i de Danske farvande siden foråret, er ved at forlade os igen. Disse kan træffes i de øverste vandlag 3-10 meter og giver en herlig fight, på let grej. Torsken / makrel, fiskes mellem sildene, med silde-makrel forfang. Torsken bider på næsten alt hvad der bevæger sig og der skal fiskes i stort set alle vandlag. Små pirke 100-200 gr. og forfang er fiskemetoden. Masser af ledige pladser. 

                       September er måneden hvor fiskeriet er det mest varierede på hele året, set ud fra mængderne af sild og de forskellige arter.

                                       knæk og bræk/ husk fisketegnet / køletasken / det lette grej / forfang og farverige pirke....

 

 

status medio august

 

Tor, 2014-08-21

         Havstrygeren har været på vandet i dag, med 35 friske folk fra Nykredit. Resultat Ca. 80 torsk, 30 makreller og 40-50 hornfisk. Et godt resultat, vejret taget i betragtning. Fisk til alle. Fine store hornfisk, makreller op til 6-700 gram og torsk mellem 1 og 3 kilo. 

         SILDENE er ved at indtage Øresund. Dag for dag bliver flere og flere af dem. Sildene plejer også at være garant, for et til tider særdeles godt torske og makrelfiskeri. Der er masser af ledig plads alle dage. Bare ring 20320724 mellem 0800-2000.

                                  KNÆK OG BRÆK / HUSK FISKETEGNET OG DET LETTE GREJ TIL MAKREL/ HORNFISK/SILD.

 

august 2014

 

 
Kommentare
Kollega rapport Tir, 2014-07-29

                       Hej;  her fra det varme Øresund. Vejret gider vi ikke fortælle om. Det kender alle . Fiskeriet derimod, har været med mange torsk, sej, nogle makrel og en smule sild i blandede størrelser. Torsk op til godt 4 kilo og mange dage i rigelige mængder. Op mod 300 torsk til en bådfuld glade og tilfredse fiskere. Selv børnene har været på arbejde og det er vist ikke mange af de unger, der har undgået at fange mindst et par fisk hver. Herunder et par billeder af nogle af dem, igang med at rense og ordne fangsten. Der blev arbejdet godt for sagen.

                       August måned, skulle efter planerne, gerne blive en af de næste 4 supermåneder, med fiskeri af både Torsk , makrel, sej , sild , fladfisk og sikkert også hvilling , kuller , knurhane, lange, og enkelte hornfisk. Aftenture arrangeres hele august. 17-21. På hverdage.. Ring og hør nærmere.Tag gerne orm/agn med, torsk spiser også andre ting end pirke. Eller ring 10 mand og start en fladfisketur. Arresø har fladfisketur nu på lørdag morgen d. 2-8-2014 fra kl. 7-12. god plads endnu.  På disse ture fiskes der normalt på lavt vand 3-14 meter og her fanges der ikke så mange andre arter, end fladfisk  Husk Kastestænger / let pirkegrej. Pirke valget er til de almindelige ture er i størrelser fra 50- 200 gram og så fladfiskeforfang med perler til fladfisketurene. Makrel fanger vi næsten hver dag, Ikke mange, men der tegn til at August måske kan overraske positivt i den retning.

                              knæk og bræk / husk fisketegnet og en køletaske.

 

nyhedbrev juli 2014

 

          Flot Fiskeri i Juni Måned. Dage med masser af Torsk, 5-10-20-40-50 pr. mand. Enkelte dage med skidt fiskeri, ( under100 torsk). Sej op til kiloet og enkelte makrel. I øjeblikket er Torsken meget nem at fange. De bider på næsten alt der er kroge i, bare det ikke ser alt for fjollet ud. Forfang i alle afskygninger, med perler og tingel-tangel, fjer og gummi. Pirke / blink fra 50 til 200 gram. 

          Havstrygeren har været på vandet i dag med 14 fiskende. Fisk til alle. Ca 200 torsk og 40-50 sej. Største torsk 4 kilo og største sej omkring kiloet. Fantastisk vejr og nemt fiskeri. Herunder kan du se Alexander fra Grækenland, på sin første Øresunds tur. 3 fine torsk rundt 2 kilo på et dyp. Plus et par andre stemningsbilleder fra turen.

         Juli skulle gerne blive en gentagelse af Juni. De 2 måneder ligner hinanden meget. Fiskeri både på det lave og dybe vand. Det kan med fordel forsøges med orm eller andre former for madding. Torsk spiser orm. Måske kan det give nogle fladfisk i tilgift. Både kaste og let pirkegrej kan bruges + forfang til lidt af hvert fiskeri. Husk at der hver Søndag eftermiddag er Gratis tur for børn. D.v.s. 1 voksen betaler og barnet er gratis. Husk også aftenturene i juli. fra 17-21.  rigtig god plads alle dage.....