Titel
NYHEDSBREV MEDIO SEPT 14

 

 
Kommentare
Kollega rapport Man, 2014-09-22

          Der er godt gang i silde fiskeriet . Øresund bugner af dem. Nogle steder står de så tykt, at man dårligt kan få grejet til bunden. Hvorfor? kan man spørge. Hvorfor? skal grejet til bunden, når fisken (både torsken og makrellen, svømmer rundt i mellem silden). Der er ingen grund til bundfiskeri, med mindre man er på jagt efter et par fladfisk, med dertil indrettet ormefiskeri for øje. Hovedparten af de Torsk og Makrel, der fanges for tiden findes over og imellem silden. Fangst metode: er forfang til sild eller makrel plus en mindre pirk 50-200 gr. Der fiskes fra oven og nedefter, meter for meter. Med små stop undervejs, hvor der nykkes med krogene. Når silden bider på i en given dybde, hejses de så langsomt op igen. Her er det så, at muligheden er der for at både torsken og makrellen, ser sin chance for at få et nemt måltid. Silden, der sidder på dit forfang er noget nemmere at fange, end dem der svømmer frit rundt. Der skal lidt tålmodighed til for at få det til at lykkes. Hvis det så lykkes, gælder det jo så om at huske, hvor og hvordan det så lykkedes.

                                           KNÆK OG BRÆK / HUSK FISKETEGNET.... LIDT STEMNINGS BILLEDER FRA EN AF DE GODE DAGE.........

 

nyhedsbrev sept.2014

 


Kommentare
 
Kollega rapport Tor, 2014-08-28

                        Så er de her for alvor. Sildene. Også torsk, makrel og Hornfisk hører til menyen af fisk i september. Masser af sild har indtaget Øresund. I følge med dem også en hel del torsk og makrel. Hornfisken der jo har været i de Danske farvande siden foråret, er ved at forlade os igen. Disse kan træffes i de øverste vandlag 3-10 meter og giver en herlig fight, på let grej. Torsken / makrel, fiskes mellem sildene, med silde-makrel forfang. Torsken bider på næsten alt hvad der bevæger sig og der skal fiskes i stort set alle vandlag. Små pirke 100-200 gr. og forfang er fiskemetoden. Masser af ledige pladser. 

                       September er måneden hvor fiskeriet er det mest varierede på hele året, set ud fra mængderne af sild og de forskellige arter.

                                       knæk og bræk/ husk fisketegnet / køletasken / det lette grej / forfang og farverige pirke....

 

 

status medio august

 

Tor, 2014-08-21

         Havstrygeren har været på vandet i dag, med 35 friske folk fra Nykredit. Resultat Ca. 80 torsk, 30 makreller og 40-50 hornfisk. Et godt resultat, vejret taget i betragtning. Fisk til alle. Fine store hornfisk, makreller op til 6-700 gram og torsk mellem 1 og 3 kilo. 

         SILDENE er ved at indtage Øresund. Dag for dag bliver flere og flere af dem. Sildene plejer også at være garant, for et til tider særdeles godt torske og makrelfiskeri. Der er masser af ledig plads alle dage. Bare ring 20320724 mellem 0800-2000.

                                  KNÆK OG BRÆK / HUSK FISKETEGNET OG DET LETTE GREJ TIL MAKREL/ HORNFISK/SILD.

 

august 2014

 

 
Kommentare
Kollega rapport Tir, 2014-07-29

                       Hej;  her fra det varme Øresund. Vejret gider vi ikke fortælle om. Det kender alle . Fiskeriet derimod, har været med mange torsk, sej, nogle makrel og en smule sild i blandede størrelser. Torsk op til godt 4 kilo og mange dage i rigelige mængder. Op mod 300 torsk til en bådfuld glade og tilfredse fiskere. Selv børnene har været på arbejde og det er vist ikke mange af de unger, der har undgået at fange mindst et par fisk hver. Herunder et par billeder af nogle af dem, igang med at rense og ordne fangsten. Der blev arbejdet godt for sagen.

                       August måned, skulle efter planerne, gerne blive en af de næste 4 supermåneder, med fiskeri af både Torsk , makrel, sej , sild , fladfisk og sikkert også hvilling , kuller , knurhane, lange, og enkelte hornfisk. Aftenture arrangeres hele august. 17-21. På hverdage.. Ring og hør nærmere.Tag gerne orm/agn med, torsk spiser også andre ting end pirke. Eller ring 10 mand og start en fladfisketur. Arresø har fladfisketur nu på lørdag morgen d. 2-8-2014 fra kl. 7-12. god plads endnu.  På disse ture fiskes der normalt på lavt vand 3-14 meter og her fanges der ikke så mange andre arter, end fladfisk  Husk Kastestænger / let pirkegrej. Pirke valget er til de almindelige ture er i størrelser fra 50- 200 gram og så fladfiskeforfang med perler til fladfisketurene. Makrel fanger vi næsten hver dag, Ikke mange, men der tegn til at August måske kan overraske positivt i den retning.

                              knæk og bræk / husk fisketegnet og en køletaske.

 

nyhedbrev juli 2014

 

          Flot Fiskeri i Juni Måned. Dage med masser af Torsk, 5-10-20-40-50 pr. mand. Enkelte dage med skidt fiskeri, ( under100 torsk). Sej op til kiloet og enkelte makrel. I øjeblikket er Torsken meget nem at fange. De bider på næsten alt der er kroge i, bare det ikke ser alt for fjollet ud. Forfang i alle afskygninger, med perler og tingel-tangel, fjer og gummi. Pirke / blink fra 50 til 200 gram. 

          Havstrygeren har været på vandet i dag med 14 fiskende. Fisk til alle. Ca 200 torsk og 40-50 sej. Største torsk 4 kilo og største sej omkring kiloet. Fantastisk vejr og nemt fiskeri. Herunder kan du se Alexander fra Grækenland, på sin første Øresunds tur. 3 fine torsk rundt 2 kilo på et dyp. Plus et par andre stemningsbilleder fra turen.

         Juli skulle gerne blive en gentagelse af Juni. De 2 måneder ligner hinanden meget. Fiskeri både på det lave og dybe vand. Det kan med fordel forsøges med orm eller andre former for madding. Torsk spiser orm. Måske kan det give nogle fladfisk i tilgift. Både kaste og let pirkegrej kan bruges + forfang til lidt af hvert fiskeri. Husk at der hver Søndag eftermiddag er Gratis tur for børn. D.v.s. 1 voksen betaler og barnet er gratis. Husk også aftenturene i juli. fra 17-21.  rigtig god plads alle dage.....

mere nyt i juni

 

Dato: 

 Man, 2014-06-16

                        Samme overskrift og fiskeriet er da også det samme, som beskrevet sidst. Godt med torsk, sej, enkelte makrel og et ok fiskeri af fladfisk. Torsk op til 4 kilo. Sej omkring kiloet. Enkelte små makrel, og så rimeligt godt fladfiskeri i størrelser op til 7-800 gr. Havstrygeren og Arresø har været på vandet de seneste uger, og fiskeriet har bestemt ikke været til at klage over. Det eneste skulle være, at størrelsen på torskene ikke er som mange ønsker sig det. Alligevel er der så mange fisk nogle steder, at der skal sorteres lidt i det. I løbet af en fisketur bliver det så alligevel til en portion brugbare fisk. Selv børnene kan være med og med lidt hjælp fra far og mor, bliver der en fiskeoplevelse ud af det. Masser af ledige pladser alle dage. Bare ring og hør om plads til din næste tur. Husk barn i følge med voksen er gratis søndag eftermiddag.

                                         KNÆK OG BRÆK / HUSK FISKETEGNET og mindstemål...

          PS; Vær opmærksom på gratis parkering bag kulturværftet (80 pladser) alle dage. Spørg om vej når du kommer på skibet...

          PS:   Arresø ligger i færgehavnen, bag Havstrygeren. Der kan køres ind til skibene til af og pålæsning. Men ikke parkering...

          PS:  Hanne Berit ligger i Rungsted Havn, stadig midlertidigt på midtermolen, ved fiskehuset...

 

 

nyhedsbrev juni

 

                         Sommeren er over os. Juni fiskeriet er både med TORSK/ SEJ/ FLADFISK OG DE FØRSTE MAKRELLER. Allerede for 14 dage siden, fik Antares et par Makreller på 5-600 gr. stykket. Tidligt måske, men der snakkes om fangst af makrel omkring Helsingør, og forleden også i Roskilde fjord. Antallet af de fangne makreller skal vi lade være usagt, men det er ganske vist. Kraftige vinde omkring nordvest og vest, kan få gang i makrelfiskeriet allerede i Juni.  

                       Torsk og Sej fanger vi hver dag. Nogle dage så mange, at folk ikke rigtig har styr på antallet, når man spørger dem. Havstrygeren havde Lørdag formiddag 18 fiskere med. De første 2 timer, gjorde vi op til rundt regnet 150 torsk og 30 sej. Efter den optælling, stoppede vi med at tælle og alle havde en god sæk fisk med hjem, til fryser og grill. Godt gedigent sommer fiskeri, med ophængere og pirke fra 100 til 200 gram. ALLE KAN VÆRE MED. PIGER OG DRENGE.

                      Fladfisketurene har været med resultater, fra 5-25 stk pr. mand i størrelser op til knap kiloet. Ring og hør nærmere om planlagte dage. Husk der kan fanges fladfisk både på dagture, såvel som aftenture. Fiskeri af fladfisk, er som regel på lavt vand, hvor der udelukkende fiskes med orm/agn. Fiskes der på dybt vand (over 20 meter) kan både orm/agn og let pirkegrej bruges.

                      JUNI BYDER SOM REGEL PÅ RIGTIG GODT FISKEVEJR/FISKERI OG GOD PLADS PÅ BÅDENE. DAGTURE / AFTENTURE / SOLNEDGANGSTURE. Mulighederne er mange, Ring og spørg om plads og ideer til en tur på Øresund.......Man behøver ikke at skulle fiske. Man kan nøjes med at nyde en dag på Øresund og komme lidt væk hjemmefra.

nyhedsbrev maj 2014

 

 
Kommentare
Kollega rapport Søn, 2014-05-04

                                Så skriver vi maj 2014. Hornfisk, Torsk, og fladfisk står i månedens tegn. Fiskeri med kastestænger / lette pirkestænger og let grej er det foretrukne. Diverse farverige forfang, ophængere og hvad der ellers kan lokke fisken til at hugge, er grejvalget i maj. Der skal fiskes aktivt hele tiden, når vi er på det lave vand. Diverse agnfiskeri kan med held forsøges. Orm, sild, rejer og andet kan bruges. Stort og tungt grej fangerIKKE mange bidevillige fisk i Maj.

                  HORNFISKEN er jo en fisk der har det bedst med fart på. Derfor skal den fiskes med små blink/ pirke + evt. et par ophænger med fart igennem vandet. Varieret indspinning i dybder mellem 2 og 15 meter, alt efter vanddybde. Hornfisken lever af småsild, tobis og andet småkravl, så grejvalget / farver må gå i den retning. Arresø havde en dag med et halvt hundrede hornfisk, på ganske kort tid. Vi har prøvet nogle af dagene, at fiske efter hornfisken i en kortere periode, med blandet succes. Der skal være fart og tempo på fiskeriet af hornfisk, hvis der skal være en chance for at fange den hurtige fisk. De er i hvert fald kommet til Øresund.

                Torsken er til dels trukket ind over det lave vand. De sidste dage har der været ganske godt fiskeri af stegetorsk inde på vanddybder fra 9-16 meter. Fra 5-15 torsk til de bedste pr. tur. Hanne Berit og Antares havde i dag, fint fiskeri ude på det dybe (30-35 meter), med torsk op til 4 kilo og 4-8 torsk pr mand. En smule sild og sej bliver det også til ...

                Havstrygeren har haft fint fiskeri inde over det lave vand, de fleste dage af den forgangne uge. Mest stegetorsk og til tider indslag af hornfisk. Hvidovre Cuppen, Søndag d. 27 April, blev afviklet på Arresø og havstrygeren. Artsfiskeri var på Programmet. 10 arter på Arresø og 9 på Havstrygeren. Et super fladfiskeri havde vi på Havstrygeren. Sammenlagt 3½ times fladfiskeri= resultat over 400 fladfisk. Plus div. torsk og andre arter.

                             knæk og bræk / husk fisketegnet og det lette g

 

Hornfisk

 

Fangst Kommentare
Kollega rapport Ons, 2014-04-23

                         Så er det tid til Forårsfiskeriet. Hornfisk, Skrubber, Rødspætter, Isinger, Torsk og sej, er på menyen.  Hornfisken er ved at indtage vore farvande i disse dage. Både Arresø og Havstrygeren har fanget dem de sidste dage. Hvormange Hornfisk der kommer, ved vi ikke endnu,  men vi skal jo nok opleve dage med mange hundrede af slagsen. Fiskerimetode: små blink plus ophænger og kastestænger.

                        Fladfiskeriet  er også startet med et par rigtig gode ture. Flade op til kiloet og mange af dem. Fladfiskeriet kræver jo stille vejr og næsten ingen strøm. Kan vi få de betingelser opfyldt er mulighederne for en god fladfisketur stor. Der er jo stadig fredning på hun- fladfisk et stykke tid endnu, men ring gerne og forhør dig om muligheden for den næste tur. Fiskerimetode : Fladfiskeforfang/ orm/ børsteorm/ madding, plus kaste og let pirkestang.

                       Torsk og sej fanger vi hver dag, i blandede mængder og størrelser. Fiskemetode: kaste og lette pirkestænger. pirke og blinkstørrelser fra 40-200 gram, plus forfang i alle afskygninger kan bruges.

                       MASSER AF LEDIG PLADS ALLE DAGE / KNÆK OG BRÆK / HUSK FISKETEGNET OG DET LETTE GREJ........

 

forår 2014

 

Søn, 2014-04-13

                        En opdatering på April fiskeriet. I den lidt stille tid, her efter vinterfiskeriet, er bådene ved at blive klargjort og malet til sommerens gæster. En efter en bliver de halet på land i Gilleleje, hvor de bliver undersøgt grundigt. Alle reparationer bliver udført af professionelle og derefter malet af besætningen og enkelte frivillige, der gerne giver en hånd med.  ANTARES PÅ LAND I GILLELEJE.

                       Den sidste tid, er fiskemæssigt gået med at fange torsk, sej, lidt sild stadigvæk og så har  Havstrygeren her i eftermiddag, haft sin første fladfisketur, med et rimeligt godt resultat. 160 flade til 34 fiskende og lige så mange genudsat, grundet størrelsen eller fredningsbestemmelsen. Rødspætter og skrubber op til knap kiloet. Isinger, en enkelt slethvar, 1 ulk plus nogle stegetorsk blev det også til. Hanne Berit har meldt om godt stegetorskefiskeri, mellem Rungsted, Hven og Vedbæk. Dage med 10-15 torsk til de bedste. Fiskeriet der, foregår på vanddybder  omkring 15-18 meter, med småpirke (50-150 gr.) plus forfang.

                      DER ER MASSER AF LEDIGE PLADSER OGSÅ I PÅSKEN, / KNÆK OG BRÆK / HUSK FISKETEGNET......