Titel
kvoter mm.

                                                          NYE REGLER FOR FISKERI I ØRESUND.

5 torsk pr. person pr.dag her i januar, er det sidste nye tiltag og lov, der gælder for alle lystfiskere/ fritidsfiskere, der fisker i Øresund /Storebælt / Lillebælt og i hele den vestlige del af Østersøen.

3 torsk pr.person pr.dag i Februar og marts. Resten af året må der så fanges 5 torsk om dagen igen. De nye fiskekvoter eller begrænsninger gælder i hele 2017 og kontrollen med fiskeriet, står fiskerikontrollen for. En stor opgave, som de forsøger at løse ved gentagne besøg, når vi kommer i havn. Du/ lystfisker skal forvente gentagne kontroller af fisketegn og fisk, både på fisketuren og når bådene kommer til havnen.

Sørg for at få opdateret dit fisketegn og overhold fangstmængden, så der ikke kommer bøder med hjem. bøderne kan løbe op i mange tusinde kroner, alt efter hvor grove overtrædelser, fiskerikontrollen dømmer forseelsen til.

      Som udgangspunkt må vi fange alle de torsk vi kan på turen. Men kun 5 torsk kan tages med hjem. Pr. person. Husk at fordele torskene imellem jer, de dage I fanger for mange. Genudsæt de mindste. Mindstemålet for torsk er stadig 35 cm.

      Fiskeriet for tiden, går med at fange både Torsk og Sild i blandede mængder, og der er god plads på alle dage. Fiskemetode med pirke 100-250 gram+ forfang.

                          Husk de nye regler /fisketegnet og knæk og bræk...

 
Kollega rapport  Tir, 2017-01-03  

 

GODT NYTÅR 2017

            GODT NYTÅR ØNSKES ALLE I 2017!!!

   FISKERIET HER MELLEM JUL OG NYTÅR, HAR VÆRET GANSKE GODT, OG DE FLESTE HAR FÅET TORSK MED HJEM TIL NYTÅRSBORDET. SILD OG ENKELTE FLOTTE SEJ HAR DER OSSE VÆRET I KURVENE. SÅ ALT I ALT EN FLOT AFSLUTNING PÅ ÅRET, SOM IKKE ENGANG JULESTORMEN (URD) KUNNE ØDELÆGGE. CA 85 TORSK IDAG PÅ HAVSTRYGEREN, VAR HVAD RESULTATET ENDTE PÅ, TIL SAMLET 60 DELTAGERE. = 1,4 TORSK PR.MAND HVIS VI DELTE DEM LIGELIGT. 

                  pr.1 januar 2017 træder de nye torskefiskeregler i kraft. Der må fanges 5 torsk pr.lystfisker pr. dag. Det er den enkelte lystfiskers pligt efter loven, at overholde disse regler og der kan efterfølgende godt blive gennemført kontrol af fangsterne, af fiskerikontrollen, incl.fisketegn. 

                Reglerne gælder for alle, uanset alder. Januar 5 torsk pr.pers pr.dag. februar/marts 3 torsk pr.pers. pr. dag. og resten af året 5 torsk pr. pers. pr.dag. Og husk også at fisketegn er lovpligtigt for alle mellem 18-65 år. Håber at vore kunder, kan og vil overholde disse regler, så håber vi at de kun er en døgnflue, der i løbet af året bliver udfaset, så vi kan dyrke vores hobby frit...I REALITETEN BETYDER DET AT EN BÅD MED 30 PERS MÅ ILANDBRINGE 150 TORS (OG I DE 2 MDR MED MAX 3 = 90 TORSK) OG DET ER IKKE FORBUDT AT FANGE FLERE OG EVT GIVE EN MAKKER NOGLE AF DEM.

                         GODT NYTÅR !!! HUSK FISKETEGNET OG DE NYE REGLER.

godt jul og god nytår
 

 

Nytårstorsk...NU

Kommentare 
Kollega rapport  Man, 2016-12-12

            TORSKENE ER DER, SILDENE ER DER, VEJRET ER OK OG DER ER LEDIGE PLADSER ALLE DAGE.  

            SILD OG TORSK I BLANDEDE MÆNGDER OG STØRRELSER, LIGE KLAR TIL AT BLIVE FANGET OG BLIVE BRAGT MED HJEM TIL JULE OG NYTÅRSBORDET. FISKERIET ER SOM I EFTERÅRET. TORSKEN SVØMMER RUNDT OM SILDENE FOR AT FÅ SIG ET NEMT MÅLTID. FISK DERFOR MED FORFANG OG PIRKE DER LIGNER SILD, BÅDE OVER OG UNDER SILDENE. LYT TIL SKIPPERS MELDINGER OM DYBDER OG FISKEMETODER. ELLER SPØRG GERNE.

          GENERELT FISKES DER MED SMÅ PIRKE OG FORFANG TIL SILD OG MAKREL, MED LINER DER ER 0,50 MM OG BRUDSTYRKER OMKRING DE +10 KG.. TORSK PÅ 4-7 KILO SVØMMER OSSE RUNDT DERUDE. EN TORSK PÅ 4-7 KILO KÆMPER GODT, NÅR DEN KOMMER PÅ KROGEN I DE MELLEMSTE VANDLAG, SÅ GREJET SKAL VÆRE I TOP. 

          DER ER STADIG LEDIGE PLADSER MELLEM JUL OG NYTÅR OG DER SEJLES D. 27-28-29-30- (2 TURE) PLUS DEN 31 EN ENKELT TUR...

                       KNÆK OG BRÆK / HUSK FISKETEGNET OG KASTE-PIRKEGREJ/FORFANG.

 
Kollega rapport  Ons, 2016-12-07  

 

nyhedsbrev dec.2016

Bådnavn Datosorteringsikon Fangst Kommentare
Kollega rapport Tir, 2016-12-06
Så fik vi hul igennem. Der har været hackere på spil, og hjemme siden her, er ikke helt på dupperne endnu. En fiskerapport fra de sidste mange dage, har været med rigtig godt efterårsfiskeri. Op til over 100 torsk pr. tur og godt med jule sild. Kan vejret Arte sig, fortsætter fiskeriet i samme spor. Små pirke og sildeforfang. Der er ledige pladser alle dage. Og mellem jul og nytår er der osse plads at få... KNÆK OG BRÆK OG HUSK FISKETEGNET.

Antares Ons, 2016-11-30

nyhedsbrev nr 2

Det sidste nye her fra øresund er , at sildene har bredt sig til den nordlige ende af sundet. Både store og små. Nogle dag har de bedste fanget sig en kurv fuld. (15-25 kg pr.mand.) Der mangler stadig at komme rigtig gang i torskefiskeriet. Dage med 15-20 torsk pr. båd er det da blevet til, og der er flere af turbådene der melder om at de kan se flere torskeformationer, på deres ekkolodder. Disse torsk svømmer rundt mellem sildene. Det er stadig en god ide, at fiske efter disse med hele små sild, eller hele sildefiletter på krogene. Torsk lever som bekendt af at spise sild. Prøv derfor at fiske efter torsk, med noget der ligner sild, eller smager af sild. det forøger chancerne. Prøv små pirke, der ligner sild, (75-200 gr.)  Store pirke uden forfang er en dårlig ide, medmindre man bare er ude, for at få en rygskade. Små dansende pirke der kommer slingrende ned gennem vandlagene, er en sjovere udfordring, for en torsk midt i vandet. (prøv at lytte efter hvad skipper melder i højtaleren, når der skal fiskes, og fisk så i forskellige vanddybder hele tiden). HUSK: Det er dig, der skal lede efter fisken og ikke fisken der skal lede efter dig. KNÆK OG BRÆK

  Her en så en lille opskrift på rullemops. (småkogte sildefiletter).

LAGE:   1/2 ltr. husholdningseddike. (brun ell. hvid), 100-150 gram sukker, løg i skiver, så det passer (2 hele), en god portion dild og det smages til med stødt peber.

      Eddike og sukker hældes i en gryde, røres sammen, (koldt) og smages til. (ikke for sur og ikke for sød) Bringes derefter til at koge, derefter skrues der ned for blusset, så lagen småsimrer. ( 80-85 grader) Løg, dild og peber tilsættes (røres i) og sildefiletterne lægges i lagen og småsimrer i 15-20 min. sluk for gryden og hæld indholdet i et fad eller skål og pynt med flere løg/dild og stil det til afkøling i nogle timer, med låg på. 

Der bruges ingen vand, da det nedsætter holdbarheden, og smagen. ( holdbarhed 10-14 dage i køleskab).

PS:  lad være med at snuse/lugte til lagen, når den koger, det er kradse sager. Friske og optøede frosne sild kan bruges. Både som sildefilet og rensede hele sild. Lagen kan også bruges til at hælde over de stegte sild.

Rullemops, er sammenrullede sildefiletter med en pind igennem, men er dog ej nødvendigt, spises med fedtemadder, groft salt, øl og brændevin. VELBEKOMMEN.

 

1.nyhedsbrev-

ØRESUND UGE 48 / alle 4 både


Bådnavn: 

Kollega rapport

Dato: 

Lør, 2009-11-28

Her en lille rapport fra øresund. efter meget blæsevejr og strøm i sundet, ser det nu ud som om at fiskeriet stabiliserer sig. Rigtig godt fiskeri de sidste dage med mange flotte store sild (ca. 100-200 pr.mand) og i størrelser op over 400 gram. Vi håber det fortsætter, så vi kan få lagt sild ned til julebordet.

Der er også ved at være tegn til at torskene følger med i sildene igen. De sidste dage er der fanget ca. 25-30 stk. pr. dag. Ikke store, men stegetorsk. En periode med stille vejr og moderate strømforhold, skulle der gerne blive flere torsk at fange. Prøv at fiske med hel sildefilet på krogene. EVT AGNKROGE. Her skal der ikke fiskes på bunden, men mellem sildene. Mange torsk svømmer rundt midt i vandet og leder efter en nem frokost. Mens du fisker sild, er det osse et godt trick at hive sildene langsomt op mod båden, det giver torsken en bedre chance for at få fat i de sild du har på krogen.

Nyhedsbrev

Her vil du fremover kunne læse dels hvad bådene har fanget i den forløbne uge, dels hvad skipperne forventer sig af den kommende tid og hvad du evt skal medbringe af grej og forventninger. Sluttelig kan du også læse hvad skipperne evt. kunne tænke sig at forslå som specielture i den kommende periode.

Som regel sendes et nyhedsbrev hver uge, medmindre der ikke er noget nyt at sige i en længere periode.

På vores hjemmeside www.fishing.dk kan du til- og afmelde dig, så du automatisk får denne side tilsendt på mail eller ej, som du ønsker det..

Husk at du kan altid ringe og hører nærmere på samme nr. som du booker på. Mob.20320724. Åben fra 08.00 til 20.00 dagligt.